Aktivitet

mobile-menu

Trivselsdag med matematik og friluftsliv

Trænger din 7.-klasse til at komme ud i skoven og blive udfordret fagligt, personligt og fysisk i matematisk tænkning, samarbejde og friluftsliv? Og kunne det være godt at få trænet elevernes evne til at udtænke strategier for hvordan en række opgaver løses bedst muligt i fællesskab ud fra gruppens samlede styrker? Så meld klassen til denne læringsaktivitet, hvor de møder andre 7.klasser, som de dagen igennem konkurrerer mod i discipliner såsom rebklatring, bålaktiviteter og slackline over grøft. Klasserne konkurrerer i hold og samler point til egen klasse og aktiviteterne er dagen igennem centreret omkring en række matematiske og strategiske opgaver, der betyder at eleverne bliver udfordret på mange fronter. Dagen slutter med kåring af vindere i kategorierne ”Bedst til strategi”, ”Bedst til samarbejde” og ”Bedst til opgaveløsning”

Mål med aktiviteten

Der er for hver af de tre aktiviteter beskrevet læringsmål af såvel faglig som social karakter. Men overordnet er målene, at eleverne kan samarbejde om at løse opgaverne og kan sætte egne styrker i spil i opgaveløsningen samt at de kan anvende matematik i praksis.

Før og efter besøget

Vi sender forberedelsesmateriale til forløbet et par uger før aktiviteten. Der skal sættes et par lektioner af til at forberede eleverne.

Bemærk

Af faglige og pædagogiske årsager er dagen mobilfri.

Praktisk

Tidsrum: 09:15 - 13:30

Sted: Rude Skov Naturskole

Klassetrin: 7. klasse

Antal elever: 8 - 30

Fag: Matematik, Idræt, Friluftsliv