Aktivitet

mobile-menu

Ask og Liv - Dyrespor og sporjagt

Dette forløb tager udgangspunkt i del 1 af fortællingen Ask og Liv flytter boplads.

 

I jægerstenalderen levede der mange andre dyr i Danmark end der gør nu. Dyrene efterlod massevis af spor, der hvor de havde ædt, sovet, skidt og gået – spor som jægerstenalder folket kunne følge, når de skulle på jagt efter bytte.

Den gang var det vigtigt for menneskene at vide en masse om dyrespor, både for at kunne opspore et bytte og være på vagt over for fare.

 

Sammen bliver vi klogere på spor fra dyr - et dyrespor kan være meget andet end et fodaftryk! Sammen skal vi nu bruge vores viden om dyr og dyrespor og udforske nærområdet ved jeres boplads, den nære natur ved skolen, eller et nærliggende naturområde. Hvilke dyr har været der og hvilke spor har de efterladt? 

Ved sammen at undersøge sporene kan I blive klogere på dyrene og deres liv. 

 

Tag gerne jeres fund med hjem til skolen og lav evt. en lille dyrespor-udstilling, som en del af jeres Ask & Liv-forløb.

Mål med aktiviteten

  • Opbygger viden om måder at undersøge naturen på
  • Opbygger viden om dyr og spor fra dyr
  • Kan indgå i et socialt fællesskab

Før og efter besøget

Før forløbet kan i læse første del af fortællingen Ask og Liv flytter ud i naturen. I første kapitel af historien hører vi om Liv, der savner den gamle boplads. Hun savner den skov, hun kendte rigtig godt, den hule hun havde bygget sammen med Ask og alt det andet fra det gamle sted. Hun savner det så meget, at hun har lyst til at vende om og gå tilbage.

Før forløbet kan i snakke om:

  • Hvad savner I fra jeres børnehave? Fortæl.
  • Hvor kan I mærke det i kroppen, når I savner nogen? Hoved? Mave? Bryst?
  • Hvilken slags spor kan dyr efterlade sig i naturen?
  • Hvordan kan vi undersøge naturen og finde spor fra dyr?

Efter forløbet kan børnene tegne postkort til deres gamle børnehave af de børn/voksne de savner, eller det de savner mest fra børnehaven. I kan lave en lille dyrespor-udstilling og formidle den til nogen, som en del af jeres Ask & Liv-forløb.

Praktisk

Tidsrum: 09:30 - 12:00

Sted: I lokal natur

Klassetrin: 0. klasse

Antal elever: 0 - 26

Fag: